Obavijesti

Ispitni rokovi

Studenti prijediplomskog i diplomskog studija povijesti moći će se prijavljivati i odjavljivati na ispite nakon zadnjeg dana nastave (petak, 26. siječnja, u 23.99 sati). Rokovi će biti uneseni u sustav prema Popisu ispitnih rokova objavljenom na web stranici Odsjeka za povijest: Studenti > Ispitni rokovi.  

Ispitni rokovi u akademskoj godini 2023/2024.

Objavljeni su ispitni rokovi na Odsjeku za povijest u akademskoj godini 2023/2024. Tablicu možete naći i skinuti na https://povijest.ffzg.unizg.hr/studenti/, pod Korisni linkovi.

Konzultacije: Nikolić Jakus

Profesorica Zrinka Nikolić Jakus konzultacije će ovaj tjedan, umjesto u redovnom terminu u srijedu, održati u četvrtak 16. studenog, od 10 do 11 sati.

Nastava: Grgin

Profesor Borislav Grgin neće održati nastavu i konzultacije u srijedu 15. studenog.

Nastava: Nikolić Jakus

Profesorica Zrinka Nikolić Jakus neće održati nastavu i konzultacije u srijedu 25. listopada.

Nastava: Budić

Profesor Filip Budić u utorak 24. listopada neće održati nastavu iz kolegija Praktikum stare povijesti I i Stara povijest hrvatskih zemalja II zbog mentoriranja studentskog projekta. Nadoknada nastave bit će dogovorena sljedeći tjedan.

Galerija Klovićevi dvori traži studente za rad

Galerija Klovićevi dvori traži veći broj studenata/ica za poslove vodiča u muzeju za vrijeme trajanja izložbe „IVAN MEŠTROVIĆ-RETROSPEKTIVA“ od 22.11.2023. do 03.03.2024. godine. Radno vrijeme je svaki dan osim ponedjeljka od 11:00 do 15:00 ili 15:00- 19:00 prema dogovoru. Cijena sata iznosi 4,38 eura. Nedjeljom i blagdanom je uvećana za 50% te iznosi 6,57 eura. Ako studiraš povijest umjetnosti ili povijest te smatraš da imaš vještine potrebne za vodiča (poznavanje građe, komunikativnost, otvorenost, jasnoća izražavanja) javi svoje osobne podatke (ime i prezime, studij i broj mobitela) na e-mail: info@gkd.hr te očekuj poziv.

Natječaj za objavu radova u studentskom časopisu Pro tempore

Uredništvo časopisa studenata povijesti Pro tempore raspisuje natječaj za objavu radova u 19. broju časopisa za akademsku godinu 2023/2024. Ove godine uredništvo je odlučilo da će tema broja biti Intelektualna povijest. Natječaj je otvoren za radove iz područja povijesti i srodnih društveno-humanističkih znanosti. Cilj časopisa studenata povijesti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Pro tempore, koji izlazi od 2004. godine, jest omogućiti studentima preddiplomskoga, diplomskog i doktorskog studija povijesti i srodnih društveno-humanističkih znanosti iz Hrvatske i inozemstva objavu vlastitih radova, kao i stjecanje iskustva u radu redakcije časopisa i procesu odabira i kritičke evaluacije radova za objavu. Uz to, objavljivanjem novih radova nastoje se proširiti saznanja

Nastava: Iveljić

Prof. dr. Iskra Iveljić neće održati nastavu i konzultacije u petak 20. listopada. Nadoknada nastave bit će u dogovoru sa studentima, a zamjenski termin konzultacija je četvrtak 19. listopada u 11 sati.