Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu najstariji je i najveći odsjek za povijest u Republici Hrvatskoj, koji je kroz posljednje stoljeće i pol obrazovao tisuće povjesničara iz Hrvatske i regije.

  Saznaj više»

Odsjek za povijest nudi mogućnost studiranja na sve tri razine sveučilišnog obrazovanja.

DOGAĐANJA

Događanja

Jedanaesti festival povijesti Kliofest

Pozivaju se svi zainteresirani na Festival povijesti Kliofest koji će se održati od 7. do 10. svibnja 2024.  Otvaranje će se održati u utorak, 7. svibnja u 11 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.  Cijeli se program može naći na web-stranicama festivala: www.kliofest.hr. 

Pročitaj više »
Događanja

Gostujuće predavanje: Monique O’Connell o oblicima državne komunikacije u mletačkom imperiju

Poslijediplomski doktorski studiji Predmoderne povijesti poziva na predavanje profesorice Monique O’Connell sa Sveučilišta Wake Forest koje će se održati u srijedu 24. travnja u 17h u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta.   Naslov predavanje je Venice’s Early Modern Letterocracy. Ducal Letters and Communal Delegations across the Adriatic  Više informacija o predavanju možete pronaći ovdje. 

Pročitaj više »
Događanja

Gostujuće predavanje: Sonia Lucarelli o evoluciji NATO saveza nakon Hladnog rata

U subotu, 27. travnja 2024. u 10h A201 predavanje za sve studente doktorskog studija moderne i suvremene hrvatske povijesti, kao i druge zainteresirane studente, održat će profesorica Sveučilišta u Bologni i voditeljica programa MIREES (https://corsi.unibo.it/2cycle/mirees), Sonia Lucarelli. Naslov predavanja, koje će biti održano na engleskom jeziku, je:   Nato at

Pročitaj više »

KONTAKT

Pročelništvo

Pročelnica: prof. dr. sc. Zrinka Nikolić Jakus
ured: C-115 | procelnica-povijest@m.ffzg.unizg.hr
Zamjenik: prof. dr. sc. Ivica Šute

Tajništvo

Tajnica: Danijela Bašić | ured: C-110
pon-pet 10:00-12:00, 13:00-15:00
+385 1 4092 150 | povijest@ffzg.unizg.hr

Adresa

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu | Odsjek za povijest
Ivana Lučića 3 | 10000 Zagreb | Croatia