Obavijest o diplomskom radu s PPDM komponentom

Studenti dvopredmetnog diplomskog studija nastavničkog smjera dio PPDM bodova mogu ostvariti na predmetima Pomoćne povijesne znanosti I i Pomoćne povijesne znanosti II ili upisom nekih drugih izbornih predmeta na CzON-u ili pak pisanjem diplomskog rada s PPDM komponentom, pri čemu će se nakon obrane takvog rada ECTS bodovi diplomske radionice priznavati pod PPDM komponentu. 


„Diplomski rad s PPDM komponentom je onaj rad koji se u cijelosti bavi teorijom i/ili praksom učenja i poučavanja povijesti ili se pojedina njegova poglavlja odnose na primjenu istraživane materije u učenju i poučavanju povijesti“.


Postupak odobravanja diplomskog rada s PPDM komponentom je sljedeći: student nastavničkog smjera koji želi da mu se odobri tema diplomskog rada s PPDM komponentom, u dogovoru s budućim mentorom, piše u vrijeme prijava teme (kraj 3. semestra) oko karticu teksta uz svoju prijavu teme. U tekstu se objašnjava uklapanje predloženog naslova teme u spomenutu definiciju diplomskog rada s PPDM komponentom. Ovo obrazloženje teme pregledava Povjerenstvo za diplomske radove s PPDM komponentom te ako su suglasni, tj. utvrde da tema ima PPDM komponentu, javljaju je, uz napomenu da je takva tema u pitanju, na sjednicu Odsjeka (na način kako se i inače teme i mentori dojavljuju za dnevni red sjednica). Nakon što takav rad bude obranjen, mentor daje studentu ovjeren obrazac koji se nalazi na stranicama CZON-a. Time će se bodovi Diplomske radionice I i Diplomske radionice II priznavati pod PPDM komponentu.


Povjerenstvo za diplomske radove s PPDM komponentom sastoji se od sljedećih članova: 

1. doc. dr. sc. Branimir Janković, voditelj nastavničkog diplomskog smjera, 

2. prof. dr. sc. Hrvoje Gračanin, voditelj diplomske radionice nastavničkog smjera, 

3. Dea Marić, članica Katedre za metodiku nastave povijesti.


Upute s definicijom diplomskog rada s PPDM komponentom bit će postavljene na web-stranice Odsjeka za povijest.